Operații sistate din lipsă de personal la Spitalul Județean din Botoșani

Data publicării:
personal spital

Criza de personal de la Spitalul din Botoșani s-a acutizat în momentul în care cele două asistente de la sala de operații a secției de Ortopedie au intrat în concediu în același timp. Acest lucru a dus automat la sistarea intervențiilor chirurgicale chiar și în cazul urgențelor medicale. „Secția este foarte aglomerată atât cu pacienți de urgență cât și cu pacienți cronici, iar sala de operații este deservită de două asistente din care una a intrat în concediu de maternitate și una a fost operată de urgență,” a spus Mihaela Miler, director medical al Spitalului Județean Botoșani. 

În disperare de cauză, conducerea spitalului încearcă să facă angajări, dar nu găsește doritori. O primă variantă propusă de conducerea spitalului a fost aceea de a muta cadre medicale de pe altă secție pe blocul operator de la Ortopedie, dar nici aceasta nu s-a dovedit a fi o soluție prea bună pentru că spitalul are un deficit foarte mare de asistenți medicali.

În unitatea medicală de la Botoșani lucrează în momentul de față aproximativ 1.000 de asistenți medicali, dar pentru funcționarea normala ar fi nevoie de încă 500. În ultimi ani foarte mulți medici dar și asistenți medicali din județ au luat calea străinătății atrași de condiții de lucru mai bune și de salariile mult mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri