Pacienţii, înghesuiţi câte doi în pat la Spitalul de Recuperare din Iaşi

Data publicării:
pacienti inghesuiti recuperare

Veniţi la spital să se trateze de afecțiunile care-i supără, pacienţii de la Spitalul de Recuperare se trezesc cu o problemă în plus. Saloanele de la etajul șapte al spitalului au intrat in renovare, numărul internărilor s-a menținut astfel încât bolnavii stau câte doi în pat.

"În mod normal, ar trebui să fie 7 metri pătraţi destinaţi pentru fiecare pat. În acest salon ar fi trebuit să fi fost maxim 5 paturi, dar v-am spus, a fost una dintre soluţiile pentru ieşirea din această situaţie. O să mai vedeţi şi la celelalte etaje aceeaşi situaţie," a explicat Florentina Popa, directorul de îngrijiri al Spitalului de Recuperare. 

Ca să nu rateze programările la tratament, pacienţii trebuie să suporte noile condiții. Şi medicii susţin că lucrările din spital le îngreunează activitatea.

"Noi totuşi încercăm să ne respectăm între noi. În momentul în care vine un medic de la un salon, îl găsesc că îi face vizita aici, mă retrag şi aştept să termine," spune Brânduşa Constantin, medic primar.

Florentina Popa, directorul de îngrijiri al Spitalului de Recuperare Iaşi: "Primul tronson va fi gata în medie în trei luni de zile, la noi se desfăşoară mai multe astfel de reparaţii. Noi am încercat printr-un mesaj pe care l-am afişat în serviciul Triaj să atenţionăm pacienţii şi să ne înţeleagă cu privire la situaţia actuală."

Valoarea lucrărilor de modernizare a spitalului ajunge la 1,7 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri