Panouri rutiere capcană în Iaşi. Indică drumuri inexistente

Data publicării:
indicatoare rutiere gresite

Cele mai noi indicatoare rutiere montate în Iași sunt adevărate capcane pentru cei care sunt în tranzit prin județ. Spre exemplu, şoferii care trec prin Iași și vor să ajungă în Vaslui sunt mai degrabă încurcați decât ajutați de panourile rutiere. Oamenii sunt îndrumați să meargă pe drumul național 15D care nici măcar nu trece prin județul Iași. Acesta leagă municipiul Piatra Neamț de județul Vaslui.

Iar acesta nu este singurul exemplu. Un alt indicator montat în centrul orașului îi îndrumă pe șoferi să meargă pe drumul național 282 dacă vor să ajungă în comuna Movileni, un drum care nu există. La câteva sute de metri mai încolo, un alt indicator le arată șoferilor că drumul județean 242 trebuie folosit pentru a ajunge în aceeași localitate. Dar drumul indicat nu trece prin județul Iași ci traversează județul Vaslui. Abia al treilea indicator indică direcția corectă - drumul județean 282. 

Reprezentanții Primăriei spun că nu este responsabilitatea lor să verifice dacă indicatoarele rutiere sunt corecte. Pe de altă parte, le-au plătit din bugetul local, din taxele și impozitele contribuabililor.

Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași: "Noi, în cadrul comisie de circulație am decis locația, amplasamentul unde să fie montate aceste indicatoare rutiere dar nu suntem responsabili și de ceea ce se scrie pe panourile respective. Responsabilă este firma care dă acreditări de la Ministerul Transporturilor în acest sens."

Pentru fiecare panou rutier s-a cheltuit, în medie, 180 de lei, iar autoritățile locale din Iași spun că au cerut firmei respective să remedieze de urgență erorile pe cheltuiala proprie. Firma care a câștigat licitația este în faliment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri