Pasiune mare pentru obiecte mici. Un bărbat din Iaşi construieşte de 20 de ani machete de maşini

Data publicării:
machete

Bogdan Muscalu, un tânăr ieșean talentat și extrem de pasionat de ceea ce face are o ocupație inedită pentru cei mai mulți dintre noi. Face machete de mașini, despre care spune că sunt adevărate bijuterii.

“De machete la nivelul acesta m-am apucat... cred că sunt 20 de ani deja, dar cu machetele şi cu maşinile am cochetat din copilărie. Mama, numai ea ştie câte oje i-am stricat, pentru că primeam fel de fel de maşinuţe la care nu mă bucura deloc felul cum arătau şi atunci începeam să le modific,” povesteşte tânărul.

Pentru realizarea unei machete, Bogdan muncește uneori luni întregi . Fiindcă ceea ce le oferă unicitate reprezintă fidela redare a detaliilor, explică el: “Ca să arate cât mai real, trebuie să-i aplicăm nişte tehnici, astfel încât maşina asta pare că este abandonată. Asta este ideea, o maşină abandonată după ce a fost implicată într-o anumită acţiune.”

“Îmi plac oamenii pasionaţi, cei care fac lucrurile de dragul de a le face, nu pentru că urmăresc un scop anume, cum ar fi gloria sau banii. Pe Bogdan mi l-a prezentat o prietenă comună şi se nimerea tocmai în perioada respectivă să pregătesc o expoziţie care avea ca tematică jocurile copilăriei,” spune Mirela Trăistaru, pictor.

“Mi s-a părut impresionant pentru că necesită foarte multă meticulozitate, din punctul meu de vedere şi atenţie la detalii,” a spus Cezar Cârligeanu, economist.

 

O machetă pe care Bogdan Muscalu o consideră reprezentativă pentru colecția sa a dăruit-o familiei regale: “Fiind la curent cu pasiunea majestăţii sale pentru jeepul Wyllis american, pe care îl şi deţine, am solicitat nişte fotografii, le-am primit şi am făcut o copie fidelă a maşinii respective.”

Bogdan visează ca intr-o buna zi să poată trăi numai din realizarea acestor machete pe care le realizeaza cu pasiune: “Nu poţi să te plictiseşti de imaginaţia ta. Imaginaţia tot timpul te roade. Îmi folosesc timpul liber într-un mod foarte plăcut, iar ce mă bucură este că fetiţa mea îmi moşteneşte răbdarea şi în viaţă sunt momente în care să ai răbdare este foarte important.”

Deocamdată Bogdan își împarte timpul între crearea machetelor și un job în vânzări, dar este convins că într-o bună zi, această artă va fi extrem de apreciată și în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri