Pericol pe drumurile publice din Iași: guri de canal descoperite după ce hoții de fier vechi au furat capacele

Data publicării:
canal descoperit

Câteva sute de capace şi grătare de la canale dispar, în fiecare an, de pe străzile din Iaşi. Pe lângă faptul că paguba se ridică la aproximativ 150 de mii de lei, autorităţile nici nu înlocuiesc imediat capacele furate.

Un exemplu, este pe Aleea Rozelor, unde un capac de la o gură de canal de pe mijlocul străzii a dispărut de o săptămână însă nu a fost înlocuit nici până acum.

„Pe timp de noapte e cam greu să observi o gură de canal. Asta e nepăsarea Primăriei şi a autorităţilor care ne conduc în ziua de azi,” este de părere un ieșean.

„E foarte periculos şi noaptea şi ziua, dar eu dacă nu văd şi ziua mă împiedic?! - Cam de cât timp a dispărut? - De săpămâna trecută cred,” a spus un locuitor din zonă. 

Reprezentanţii regiei de apă spun că furtul capacelor de canal este deja un fenomen.

„Lipsa unui capac într-o zonă carosabilă sau într-o zonă circulabilă pietonal, cum ar fi trotuarul, este un potenţial risc de accident. Din păcate, cei care comit astfel de fapte nu se gândesc şi la repercusiuni,” a declarat Răzvan Manolache, purtător de cuvânt ApaVital.

Până când capacele vor fi înlocuite, pietonii şi şoferii trebuie să dea dovadă de atenţie sporită pentru a nu se accidenta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri