Peste 10.000 de burse, distribuite elevilor din Iaşi

Data publicării:
ELEVI IN BANCA LICEU

Printre cele mai aşteptate burse sunt cele din programul „Bani de liceu", oferite elevilor ce provin din familii în care venitul brut lunar pe membru de familie nu depăşeşte 150 de lei. Bursa socială în valoarea de 180 de lei le este de mare ajutor tinerilor.

Andreea Turcă, elevă a Liceului teoretic „Vasile Alecsandri" din Iaşi: "Îmi sunt de folos pentru că eu stau la sat, sunt din comuna Horleşti, judeţul Iaşi şi îmi sunt de folos pentru că aş putea sa-mi plătesc şi transportul."

Laura Bursuc, elevă a Liceului teoretic „Vasile Alecsandri" din Iaşi: "Îmi folosesc aceşti bani pentru a-mi achiziţiona materiale pentru şcoală, recuzită pentru anumite proiecte care se desfăşoară şi câteodată sa-mi achiziţionez cărţi pentru dezvoltarea mea personală."

Laura Tuhaliuc, elevă a Liceului teoretic „Vasile Alecsandri" din Iaşi: "Având în vedere faptul că eu sunt de la ţară, chiria, cheltuielile lunare, transportul până la şcoală ajung la o sumă destul de mare plus fiind şi în clasa a XI- a, manualele cumpărate până acum."

În cadrul programului naţional de protecţie socială, vor primi burse în valoare de 200 de lei elevii din şcolile profesionale şi de 297 de lei cei din Republica Moldova. Ceva mai mari sunt sumele care vor ajunge la cei 9 elevi din Iaşi premiaţi la olimpiade internaţionale. În cazul lor, valorile burselor sunt calculate în funcţie de merite; astfel, cei care au luat premiul I vor primi 900 de lei, pentru premiul al doilea 675 de lei, iar pentru premiul al treilea 450 de lei.

"Este vorba de peste 10 mii de beneficiari, vorbim aici de aproape 6 mii de elevi beneficiari ai bursei bani de liceu, în jur de 3500 de beneficiari ai bursei profesionale, 500 de elevi din Republica Moldova beneficiari ai unei burse şi 9 elevi olimpici, în total ar fi vorba despre o sumă impresionantă, peste 4.400.000 de lei," a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Banii vor fi distribuiţi până la sfârşitul săptămânii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri