Petreceri speciale în restaurante pentru cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi

Data publicării:
mancare craciun vechi

În restaurantele din Iaşi, cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi sunt aşteptaţi la masa festivă cu un meniu îmbelşugat: “O să pregătim, în primul rând, produse tradiționale afumate de casă, slăninuță, tobă, cârnați, chișcă, o salată boeuf, răcituri sau piftii, cum se mai zice, apoi pomana porcului.”

De pe mesele clienților nu vor lipsi, însă, friptura de porc și nici peștele la cuptor cu legume. Iar pentru ca bucatele să fie gata la timp, în bucătăriile restaurantelor este deja forfotă mare. Bucătarii lucrează de zor pentru a fi siguri că vor satisface toate gusturile.

Adrian Șipoteanu, bucătar: “Toată lumea o să dorească porc, preparate din porc și tot felul, dar sunt clienți care doresc și pui, curcan, cum v-am zis, pește, depinde de preferințe.”

“Oaspeții noștri sunt așteptați cu preparate culinare tradiționale dar și specialități, specific restaurantului nostru, cu muzică bună și, bineînțeles, cu vinul nelipsit la masa de Crăciun,” a spus Dana Buzilă, manager restaurant.

În Iași sunt câteva sute de familii care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi.

“Pentru cei aproximativ o mie de credincioşi din Iași, această mare sărbătoare este precedată, ca și pentru toți creștinii ortodocși, de un post de 40 de zile, unde copilașii de la 3-5 ani învățați cu postul și până la cei mai în vârstă se pregăteasc cu rugăciune, cu spovedanie, cu sfânta împărtășanie,” a explicat preotul Vasile Leonte.

Pentru cei care sărbătoresc acum Crăciunul pe stil vechi, anul se încheie pe 13 ianuarie, cu o petrecere de Revelion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri