Plombarea drumurilor județene, blocată de o contestație la CNSC

Data publicării:
drumuri 2

Campania de plombări care începe, de obicei, primăvara nu a început nici până acum la Iaşi. Sunt 40 de drumuri judeţene care nu au mai fost asfaltate ca la carte de ani buni şi este posibil ca nici micile reparaţii să nu fie făcute în acest an. Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti: ”Dacă mai există iarăși o contestație, probabil că vor pierde banii. Nu are rost să se mai asfalteze în septembrie. Deja vin ploile. Drumurile județene sunt ca după război. Niciodată nu au fost atât de proaste.”

Durata de viaţă a plombelor este una foarte scurtă, la fel şi garanţia oferită de constructor aşa că reparaţiile în prag de toamnă ar fi o risipă de bani. Daniel Minciună, directorul DJADP Iaşi: ”Garanţia este de şase luni, durata de implementare a tuturor plombelor la nivelul judeţului este de două luni. Deci ar fi şapte luni din momentul în care începem treaba. Ne ducem în iarnă.”

Sunt aproximativ 500 de km de drumuri județene care au nevoie de reparații. Șoferii, însă, sunt cei care trebuie să suporte consecințele. Și asta pentru că, pe unele porțiuni, gropile sunt atât de multe, încât nu mai pot fi evitate.

Pentru plombarea drumurilor judeţene, Direcţia de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi are un buget de 5 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri