PNL amenință cu demisia viceprimarului M. Dangă și retragerea în opoziție, dacă PSD nu-și arată susținerea

Data publicării:
cristian adomnitei

Președintele PNL Iași Cristian Adomniței a anunțat că va răspunde invitației publice lansate de Gheorghe Nichita, președintele PSD Iași, pentru a discuta soarta colaborării locale dintre cele două formațiuni politice. La întâlnire, însă, va pune anumite condiții după care alianța ar putea continua la Iași.

„În discuțiile pe care le voi avea cu domnul președinte al PSD Iași, voi cere ca PSD să-și clarifice poziția din Consiliul Județean. Astăzi, ei aleg dacă sunt alături de proiectele Iașului sau luptă împotriva lor pentru că, repet, determinând cursul ulterior al evenimentelor fără nici un fel de problemă poate exista, poate surveni demisia domnului Marius Dangă din poziția de viceprimar fără niciun fel de problemă și trecerea PNL în opoziție totală cu PSD la consiliul local Iași și, evident, la Consiliul Județean,” a declarat Cristian Adomniței, președintele PNL Iași. 

Declarația vine după ce, săptămâna trecută, Gheorghe Nichita a anunțat disponibilitatea PSD de a continua colaborarea cu PNL în Iași.

„Chiar dacă la nivel naţional este o decizie luată, la nivel local încă nu am discutat acest lucru. Aştept să vină şi domnul Adomniţei să vedem mai departe cum putem colabora,” spunea Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi, pe 28 februarie. 

Înainte de întâlnirea dintre cei doi lideri locali, membrii PSD sunt optimiști cu privire la continuarea colaborării.

„Dau şanse foarte mari pentru că în 2012 ne-am asumat acest proiect şi l-am susţinut pe Cristian Adomniţei la funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean cu nişte proiecte foarte concrete în programul de guvernare locală. Este şi responsabilitatea noastră ca mandatul lui Adomniţei să fie unul reuşit pentru că proiectele asumate nu sunt asumate doar de liberali, sunt asumate şi de noi,” a declarat Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD.

Ce șanse dau alianței PSD - PNL membrii partidelor din opoziție?

„Zero. Şanse zero. Nici nu s-a rupt USL la Bucureşti, nici nu a anunţat PNL că renunţă la guvernare că Gheorghe Nichita a început să-i amintească lui Adomniţei că este președintele CJ datorită PSD. Cristian Adomniţei a început să-i amintească lui Gheorghe Nichita alte lucruri,” spune deputatul Petru Movilă. 

Încâ de înainte de întâlnire, membrii celor două partide sunt de acord asupra unui lucru: şefii instituţiilor deconcentrate nu vor fi obligaţi să-şi dea demisia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri