Pompierii voluntari se întrec la Iaşi. La concurs participă 15 echipaje de pompieri voluntari din toată ţara

Data publicării:
POMPIERI EXERCITIU

15 echipaje de pompieri voluntari s-au aliniat astăzi la start, pe stadionul Emil Alexandrescu din Iași. Este primul an în care etapa națională a concursului destinat serviciilor voluntare de urgență se organizează în capitala Moldovei. Iar asta pentru că anul trecut câștigători au ieșit pompierii voluntari din comuna ieșeană Lespezi.

"Anul acesta am venit tot cu gândul de a câștiga. Ne-am pregătit foarte mult și speram ca și munca noastră să fie răsplătită cu locul 1," a spus Vasilică Minciună, șef Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Lespezi.

Lazăr Ioan, primar Lespezi: "Sunt mândria noastră. Avem o echipă de 26 de voluntari, am și cinci oameni angajați permanent, am 3 șoferi, am cadru tehnic, am șef de serviciu."

Ajutorul pompierilor voluntari este neprețuit, spun șefii Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Tocmai de aceea, cei care vor urca pe podium vor fi răsplătiți cu echipamente performante.

Gheorghiță Ciuciudău, pompier voluntar: "meseria mea este cu totul alta, sunt inginer de meserie. Sunt doar voluntar, îmi place să ajut când e nevoie de mine și, dacă sunt solicitat, nu dau niciodată înapoi."

"Sunt organizate în zona societății civile, deci în zona localităților, în zona comunităților atât rurale, cât și urbane. Constituie elementul care intervine în momentul în care se produce un eveniment. Este prima intervenție care se asigură," a explicat colonel Eugen Vișan, adjunct al IGSU.

La linia de start s-au aliniat 15 echipaje de pompieri voluntari. Membrii echipajelor vor arăta pe parcursul a trei probe practice că au deprinderile necesare intervențiilor în situații de urgență.

Colonel Dan Iamandi, inspector șef al ISU Iași: "ne dorim ca la sfârșit să câștige lotul cel mai bun și concursul să se desfășoare fără evenimente."

Premierea echipajelor câștigătoare va avea loc miercuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri