Porumbeii eliberați din Polonia în cadrul unui concurs au ajuns, în zbor, în România 

Data publicării:
porumbel

Sâmbătă dimineaţă, cei 8000 de porumbeii au fost eliberaţi din Polonia. Columbofilii au aşteptat cu sufletul la gură să li se întoarcă acasă zburătoarele. Printre ei, Dragoş Murariu, care şi-a înscris în concurs 14 păsări. Spre seară, unul dintre porumbei a revenit în crescătorie. Bărbatul, ambulanţier de meserie, a început să crească porumbei voiajori din 2004, iar acum are acasă, în comuna Ţuţora, o adevărată fermă, cu boxe speciale amenajate pentru păsările sale.

Întrebat de reporter cum se împacă meseria de ambulanţier cu creşterea porumbeilor, Dragoş Murariu a răspuns: "Cred că au ceva în comun. Este dragoastea pentru o fiinţă. Tot timpul suntem în salvarea unei fiinţe. Aşa şi dragoastea pentru porumbei, o pasăre firavă dar totuşi puternică."

Pentru a se asigura corectitudinea concursurilor de acest gen, fiecare porumbel are identitatea lui, explică bărbatul, sub forma unei serii inscripţionate pe un inel ataşat de piciorul păsării, încă de când aceasta este doar un pui de şapte zile.

"Inelul se pune pe piciorul drept de fiecare dată. Introducem cele trei gheruţe, îl tragem pe picior şi cu o pană ne ajutăm să scoatem cel de-a patra gheruţă. Odată ce l-am montat nu se mai poate scoate", a explicat columbofilul.

Competiţia a fost prima dintr-o serie de astfel de concursuri care se vor desfășura până la finalul anului. Columbofilii spun că această primă etapă a fost una dificilă din cauza temperaturilor crescute. Săptămâna viitoare, în localitatea Ştefăneşti, judeţul Botoşani, va avea loc un nou concurs de acest gen. De aici, vor fi eliberaţi peste 6000 de porumbei care vor trebui să se întoarcă în crescătoriile de care apaţin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri