Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, urmărit de DNA

Data publicării:
florin-sinescu-1

sursa foto: radiotop Suceava

Prefectul judeţului Suceava este acuzat că ar fi intervenit pe lângă angajați ai APIA Suceava pentru a acorda subvenții Consiliului Local Udești, chiar dacă în baza documentației depusă la APIA, unitatea adimnistrativ teritorială locală nu îndeplinea criteriile de eligibilitate.

În plus, procurorii DNA susțin că Florin Sinescu ar fi trecut cu vederea hotărârile prin care Consiliul Local Udești a decis concesionarea ilegală a 800 de hectare de pășune către o asociație de creșterea animalelor din Udești, condusă de primarul Săvel Botezatu și alți angajați ai primăriei din localitate. Prin asociația de creștere a animalelor, cei implicaţi ar fi încasat mai multe subvenții ilegale de la APIA.

În plus, prefectul de Suceeava este urmărit penal pentru abuz în serviciu și pentru că nu ar fi emis ordinul de încetare a mandatului primarului din comuna Udești, Săvel Botezatu, chiar și după ce acesta din urmă a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate în anul 2012.

În schimb, potrivit anchetatorilor, acuzația de trafic de influență adusă prefectului Florin Sinescu are legătură cu un alt dosar în care este anchetat modul cum, în anul 2008, au fost construite pentru sinistrați șase case distruse de inundații în comuna Brodina. Tot în acest dosar, primarul comunei Bordina, Vasile Melen este urmărit penal de cumpărare de influență.

În acest caz, procurorii DNA au făcut percheziții în data de 20 ianuarie atât în biroul prefectului de Suceava cât și la sediul primăriei Brodina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri