Pregătiri pentru noul an şcolar. Încă se lucrează la listele cu profesorii din mediul rural

Data publicării:
pregatiri an scolar nou

Mare parte din şcolile ieşene sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar. Dacă instituţiile au primit acreditare din partea Direcţiei de Sănătate Publică, iar manualele vor fi pe băncile elevilor, o problemă care trebuie rezolvată este cea a cadrelor didactice. Conducerea Inspectoratului Școlar Judeţean Iaşi spune că în mediul rural încă mai sunt posturi neocupate. În localităţile în care încă nu extistă profesori, se va căuta o rezolvare în aceste zile. Pentru ca elevii să fie bine pregătiţi, inspectoratul şcolar mizează ca pe locurile libere să fie aduse cadre didactice pensionare.

“Sperăm să nu avem deloc problem, să nu avem necalificați, adică să apelăm la sursa pensionarilor de care spuneam”, a spus prof. dr. Camelia Gavrilă, inspector şef IŞJ Iaşi.

“Prima zi de școală va fi foarte fierbinte. Ne-am obișnuit cu asta. Avem noroc că nu toate școlile încep la aceeași oră, să sperăm că nu o să fie foarte mare aglomerație. Șantierele vor continua pentru că trebuie să le ducem la bun sfârșit”, a spus Mihai Chirica, primar interimar mun. Iaşi.

Şi siguranţa elevilor a fost o prioritate pentru oficialităţile ieşene. Astfel, fiecare unitate de învăţământ va fi asigurată cu agenţi de pază.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri