Premierul, apostrofat de localnici în Botoşani. I-au reproşat lui V. Ponta că inaugurează un drum nefinalizat

Data publicării:
COPERTA DRUM INAUGURAT PONTA 3

Discuţie între premier şi o localnică: 
- Domnule prim-ministru, noi vă mulțumim foarte mult, chiar este un gest foarte frumos drumul care s-a făcut, dar au rămas șanțuri nefăcute, nebetonate, buruienile sunt cât gardurile...
- Unde? Pe unde?
- De aici şi până în capătul satului. 
- Bine că mi-aţi zis. Dar ştiam că nu le dăm toţi banii până nu termină tot, până nu se recepţionează absolut tot.

Localnicii din comuna Vlădeni, județul Botoșani au făcut chiar şi o sesizare la Direcţia de Drumuri. Maria Niţişor, cea care a vorbit şi cu premierul a strâns 30 de semnături de la vecinii, nemulțumiți că s-a petrecut o asemenea desfășurare de forțe pentru a inaugura o lucrare care nu este gata. "Foarte frumos drumul şi uitaţi ce buruieni şi tot balastru care e pus în badjocură aici. Se înfundă şanţurile. Degeaba s-au făcut podeţele astea, apa staţionează," a spus Maria Niţişor, localnică.

Ieri, însă, prim ministrul, însoțit de vicepremierul Liviu Dragnea, s-a întâlnit cu reprezentanții firmelor care au au reabilitat drumul. Victor Ponta i-a felicitat pentru calitatea bună a lucrărilor. "Este un drum foarte modern , sunt cred 7.000 de mașini în fiecare zi , spune CNADNR, deci un trafic serios și la cum rată, arată într-adevăr a drum european," a declarat Victor Ponta, prim ministrul României.

Localnicii au însă alte standarde despre cu ar trebui să arate un drum european. "Mă nemulţumeşte. Au mărit panta şoselei. Au ridicat şoseaua cam cu 40 de centimetri în partea dreaptă pentru a face panta pe partea stângă ceea ce înseamnă că au ridicat nivelul astfel încât au mărit panta la intrarea în curţi," spune un localnic. 

Voicu Murariu, primarul comunei care a participat la inaugurarea fastuoasă cunoaște nemulţumirile oamenilor: "Am vorbit şi eu cu oamenii, am vorbit şi cu cei care răspund de lucrare din partea firmei şi au rămas acum puţini, într-adevăr. Echipele care au rămas se ocupă de rezolvarea tuturor problemelor care sunt de rezolvat." 

Premierul Victor Ponta a promis că nu va da toţi banii firmei constructoare până ce nu se ocupă de toate aspectele reclamate de contribuabili. Drumul naţional 29, care leagă Suceava de Botoşani, a fost modernizat pentru prima oară în ultimii 30 de ani. Valoarea lucrărilor pentru cei aproape 40 de kilometri de drum este de aproximativ 68 de milioane de lei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri