Prima noapte în libertate pentru Mihail Vlasov 

Data publicării:
VLASOV ESCORTAT

Potrivit noului Cod Penal, Mihail Vlasov nu are voie să părăsească locuința, fără permisiunea judecătorului, și este obligat să se prezinte în fața instantei ori de cate ori este chemat. În plus, nu are voie să dea detalii din dosar și nici să dețină arme.

Polițiștii ieșeni au fost în această dimineață acasă la Mihail Vlasov, unde au stat 40 de minute. Anchetatorii au vrut să vadă spațiul în care acesta își va petrece perioada de arest la domiciliu.

Fostul președinte al Camerei de Comerţ a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. El a fost prins în flagrant în timp ce primea 200,000 de euro de la un om de afaceri. În schimbul banilor, Mihail Vlasov ar fi trebuit să intervină în obținerea unei soluții favorabile într-un dosar la Curtea de Arbitraj.

Trei poliţişti de la noul Birou de Supraveghere Judiciară au ajuns de dimineaţă la locuinţa lui Mihail Vlasov. Au fost nevoiți sa aștepte minute bune la poartă și mai apoi la ușă până când o angajată a vilei le-a deschis şi le-a permis să intre pentru a discuta cu fostul şef al Camerei de Comerţ a României:

„- Sunt plecaţi deja la cumpărături, la cimitir. Dar nu aţi anunţaţi că veniţi?

- Dar ce? Trebuie sa-l anunţăm?!”

Poliştii au stat în vilă aproximativ o oră timp în care i-au adus la cunoştinţă lui Mihail Vlasov ce drepturi şi obligaţii are. Avocatul ieșean va fi vizitat de ofiţerii biroului de supraveghere judiciară pe toată perioada de arest la domiciliu.

„De precizat este faptul că aceasta este verificată periodic şi ori de câte ori situaţia o va impune, pentru a stabili dacă aceste obligaţii sunt respectate sau nu,” a declarat  agent şef Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Pe perioda arestului preventiv, Mihail Vlasov nu are voie să deţină arme, nu poate părăsi locuinţa şi nu are voie să caute persoanele cercetate în dosar sau să discute cu acestea. El a fost arestat preventiv pe data de 19 martie sub acuzaţia de luare de mită, iar judecătorii au decis ca următoarele 29 de zile, fostul şef al camerei de comerţ să stea în arest la domiciliu. Orice încălcare a condiţiilor impuse de instanţa de judecată duce automat la reîncarcerarea lui Mihail Vlasov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri