Primărie modernă în comună fără asfalt, în judeţul Bacău

Data publicării:
PRIMARIE CU PIRAMIDA PRAJESTI

Muncitorii lucrează din greu la finisaje și la montarea instalației electrice pentru ca lucrarea să fie gata până la sfârșitul lunii octombrie. În noul sediu, cei 14 angajați ai primăriei vor avea la dispoziție peste 400 de metri pătrați. Birourile sunt chiar și de cinci ori mai mari decât cele din vechea clădire iar unele dintre ele vor fi prevăzute cu uși blindate. Piesa de rezistență rămâne acoperișul care este integral, din sticlă.

"Din proiect a fost prevăzut un iluminator cu lumină naturală și cu acumulare de căldură, fiind geam triplu se comportă ca o lentilă și chiar dacă nu vă dați seama, undeva prin octombrie, noiembrie, aici sunt 30 de grade sus când bate soarele," spune constructorul.

Construcția a început în 2006 și a costat peste două milioane de lei. Lucrările au stagnat în urmă cu cinci ani și au fost reluate în urmă cu două luni. Iar pentru reparații și finisaje s-au alocat alți peste 500 000 de lei.

Iulian Burcă, primar interimar în comuna Prăjești: "eu am căzut cam nevinovat acum. Am ajuns primar de două luni de zile, deci vă dați seama că nu au fost hotărârile mele până acum. Era o investiție începută, au fost cheltuiți destui bani pe clădire și ar fi fost păcat să rămână o paragină."

Sătenii sunt însă nemulţumiţi. Aceştia spun că altele sunt priorităţile din comună:

"Mai bine făcea asfalt pe șoseaua asta, făcea alte șanțuri, canalizări, trăgea apă peste tot, aici trebuia asfalt că toată circulația e pe terenul ăsta."

"Uite, nu-mi trebuie canalizare că eu stau cu apa aici în șanț nu am unde să dau, de la mașina de spălat îi dau drumul pe drum că n-am unde să fac fosa. N-am unde să fac baie, n-am unde să fac fosa, stau și mă chinui așa, e foarte greu."

"Întâi a zis că face asfalt, apoi nu a mai făcut, a rămas așa. Vine o grămadă de praf, că eu stau aici pe deal aici la moară tot praful vine în casă."

Proiectul pentru canalizare va fi demarat abia la începutul anului următor, însă abia după ce va fi finalizat, s-ar putea turna și asfalt în comună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri