Primarii din Costești și Popești, județul Iași, acuzaţi de contrabandă cu ţigări

Data publicării:
TIGARI DE CONTRABANDAA

Procurorii DIICOT spun că primarii din comunele ieșene Costești și Popești vindeau la magazinele pe care le dețineau în cele două localități țigări de contrabandă din Republica Moldova. Cei doi sunt cercetați acum în libertate.

Daniel Horodniceanu, șeful DIICOT Iași: "- Nu s-au luat măsuri față de primari deocamdată. - Care sunt acuzațiile care li se aduc? - Constituire de grup infracțional organizat și contrabandă, aceleași ca la toți ceilalți."

Anchetatorii spun că rețeaua este una extinsă. Au chemat la audieri 65 de persoane, iar douăzeci și una dintre acestea au fost deja reținute. Suspecții sunt monitorizați încă de anul trecut.

"În loc să o ancheteze pe soția mea, care are un magazin, m-au luat pe mine că eu sunt proprietarul casei. Au găsit câteva pachete de țigări, ca la fiecare magazin care se află pe la țară," a spus Vasile Lupu, primarul comunei Popești.

Peste 800 de polițiști și jandarmi au participat la descinderi astfel încât să poatăfi audiați totți membrii rețelei.

Vasile Airinei, procuror DIICOT Iași: "Sunt mai mulți, sunt multe persoane care comercializează țigări și cum pleacă unul vin alții."

"Cu siguranță este o problemă în vămi. Distanța dintre complicitate și neglijență nu e foarte mare, nici în sus, nici în jos și cred că ar fi important să stabilim dacă sunt doar neglijenți sau sunt implicați în trafic," a mai spus șeful DIICOT Iași.

Valoarea pe piața neagră a țigărilor pe care le-au găsit anchetatorii în urma descinderilor ajunge la aproximativ 2 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri