Primarul Bacăului, liber pentru trei zile. R. Stavarache a primit permisiunea să meargă la Iaşi pentru analize

Data publicării:
ROMEO STAVARCHE-1

Romeo Stavarache a plecat la Iași încă de duminică seară împreună cu soția sa. Timp de trei zile, el va sta internat la o clinică privată unde medicii îl vor supune unor investigații de specialitate, ce nu puteau fi făcute în Bacău, deoarece nu există aparatura medicală necesară.

Doiniţa Boană, avocata lui Romeo Stavarache: ”Medicul cardiolog care îl supraveghează și îi monotorizează starea de sănătate a domnului Stavarche a recomandat și i-a dat bilet de trimitere pentru investigații suplimentare la Iași motivat de faptul că la Bacău nu exsistă un centru de cardiologie în care să se poată evalua toate investigațiile necesare.”

Instanța a decis că primarul poate fi însoțit doar de membrii familiei și nu este necesar să fie escortat de polițiști.

Cătălin Şerban, purtător de cuvânt la Curtea de Apel Bacău: ”Prin încheierea din 10 decembrie 2014 instanța a admis cererea inculpatului Stavarache Romeo și a acordat permisiunea de a părăsi imobilul pentru o perioada cuprinsă între 15 decembrie 2014 ora 6:00 până pe 18 decembrie ora 18:00. Permisiunea a fost acordată în scopul efectuării procedurii medicale.”

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, este judecat într-un dosar de corupție. Potrivit rechizitorului instrumentat de procurorii anticorupție, edilul ar fi luat mită peste două milioane de lei. În același dosar mai sunt judecați doi apropiați de-ai săi, oameni de afaceri din Bacău. La scurt timp după arestarea sa, instanța a dispus instituirea sechestrului pe mai multe bunuri ale lui Romeo Stavarache, este vorba de un teren compus din trei loturi și patru corpuri de clădire. Edilul se află în arest la domiciliu încă de pe data de 3 septembrie, iar următorul termen în dosarul său este stabilit pentru finalul acestei luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri