Primarul din Huși, Ioan Ciupilan: ”poate peste 50 de ani terminăm și noi ANL-urile începute”

Data publicării:
ioan ciupilan primar husi anl coperta

Carmen are 27 de ani și este în luna a șasea de sarcină. Imediat ce s-a căsătorit, în urmă cu patru ani, a vrut să se așeze la casa ei. Locuința ANL părea, în 2010, soluția potrivită. A făcut două cereri și de atunci așteaptă. 

”Locuiesc la mama. Din păcate, soțul meu lucrează în străinătate pentru a reuși, într-un fel sau altul, să ne întrețină și stăm despărțiți. Ne chinuim foarte mult. E foarte greu în ziua de astăzi pentru casă și acum, mai nou, și un bebe pe drum și o să fie necesară o locuință”, a spus Carmen Mistreanu.

Programul de locuințe ANL pentru tineri a fost blocat la Huși în 2012, din lipsă de fonduri. Cele două blocuri începute sunt la stadiu de fundație. ”Ritmul de finanțare este atât de mare, încât, probabil, în vreo 50 de ani le vom termina. Anul acesta am avut alocat 95 de mii de lei pentru construcția a patru scări de bloc. Probabil că, dacă mergem așa, nepoții celor care stau pe lista de așteptare sau strănepoții vor primi locuințele”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Pe lista de așteptare de la primărie sunt 1700 de familii, mulți au împlinit 35 de ani și nu vor mai avea dreptul la o locuință ANL. Unele cereri au fost depuse în urmă cu 14 ani.

În Vaslui, au fost construite până acum doar 683 locuințe ANL pentru tineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri