Primarul din Ruginoasa, sub control judiciar. Ionel Moraru este acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese

Data publicării:
primar ruginoasa zabrele

Magistraţii judecătoriei Iaşi au decis să-l pună pe primarul comunei Ruginoasa sub control judiciar după ce Ionel Moraru, în calitate de edil, ar fi încheiat contracte cu fiul și cu ginerele său. În plus, acesta ar fi majorat artificial cu mai mult de 30 la sută valoarea studiului de fezabilitate pentru alimentarea cu apă a comunei Ruginoasa. Consilierii locali au fost surprinși de acuzațiile aduse primarului.

"Ştiam de problemele pe care le avea. - El ce spune de acuzațiile care i se aduc, ați apucat să stați de vorbă cu dumnealui? - Bine, el normal că, am discutat, el normal zice că nu-i vinovat. A fost anchetă, acum vreo doi ani s-a anchetat, după aia, din discuțiile pe care le-am avut cu dânsul, a zis că s-a revolvat problema, deci a ieșit de sub urmărire penală," a spus Constantin Cernăuțeanu, consilier local.

Părerile localnicilor din Ruginoasa sunt însă împărţite:

"Era gospodarul comunei, nu? - Credeți că sunt adevărate acuzațiile? - Eu cred că nu sunt."

"- Sunteți mulțumită de activitatea primarului? - Nu, de câte ori am ajuns la el nu m-a ajutat cu nimic, nu m-a ajutat niciodată."

"Eu nu am avut nicio treabă cu el, a fost om ca lumea ca primar aici și nu am avut probleme, eu am înțeles că și-a făcut datoria."

"Zvonuri s-au auzit și despre el și despre feciorul său și despre toată lumea. Despre primar s-a auzit mai mult la noi în comună."

Ionel Moraru a fost ofițer de poliție înainte de a deveni primar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri