Primarul Gheorghe Nichita - vizită de lucru pe șantiere. Cele mai multe lucrări ar trebui să fie gata în luna mai

Data publicării:
santier 1

 

Inspecția pe șantiere a început cu pasajul de la Fundație. Aici primarul Gheorghe Nichita a primit garanţii că până pe 15 mai vor fi terminate lucrările de asfaltare. Promisiunea constructorului vine în condiţiile în care lucrările au fost amânate de mai multe ori, iar edilul este total nemulţumit de ritmul în care se lucrează.

„Sunt un pic susceptibil. Vreau să văd mai des lucrările de aici pentru ca să-mi dau seama dacă într-adevăr termenul de 15 mai ar fi fezabil,” a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi, în momentul în care a vizitat lucrările de la pasaj. 

Primarul a constatat că lucrurile se mișcă mult mai bine la Pasajul Nicolina: „Pe această zonă, unde montăm linia de tramvai, lucrurile pot să fie accelerate şi vom accelera, am discutat şi cu reprezentanţii de la Mari Villa. Depind foarte mult de aprovizionare cu şină pentru a putea să deschidem şantiere şi în zona Podu Roş şi de a continua mai rapid pe anumite tronsoane, până în zona intersecţiei.”

Până la finele anului, după o pauză de mai bine de 10 ani, tramvaiele ar urma să circule din nou şi către cartierul CUG.

„Va fi o diferenţă totală faţă de soluţia tehnică care a fost adoptată înainte cu şina în dalele de beton. Aceasta este o soluţie, după cum o vedeţi, antifonică şi antivibrantă,” a spus Maricel Ghercă, director RATP.

 

Un imens șantier este și Zona Industrială. Se scoate linia de tramvai până la Baza 3 dar ... şi aici se estimează că lucrările vor fi gata mai repede decât este prevăzut în grafic. 

„În luna mai vom finaliza tronsonul la circulaţie, din bazar până la Cotnari. De la Cotnari până în Calea Chişinăului şi din Calea Chişinăului până în Baza 3 vom finaliza până în 15 iunie lucrările de aici. Urmând ca pe timpul vacanţei studenţilor şi a elevilor să putem lucra în zona Bazei 3,” a mai declarat primarul municipiului Iaşi.

După finalizarea actualelor investiţii, în reabilitare vor intra Splaiul Bahlui şi Zona Lăpuşneanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri