Primarul interimar al Iaşului a cerut demisia arhitectului şef din Palatul Roznovanu

Data publicării:
MIHAI CHIRICA IN SINCRON

Demisia arhitectului șef Tudor Vericeanu a fost cerută în plenul Consiliului Local. Acesta este acuzat că nu și-a îndeplinit sarcinile de serviciu și nu a finalizat Planul Urbanistic General. Vechiul plan, intrat în vigoare în 1999, a expirat în 2009, dar a fost prelungit cu cinci ani. Ulterior a apărut o lege care precizează că prelungirea se poate face o singură dată, pentru cel mult cinci ani, fără a depăși însă data de 31 decembrie 2015.

Mihai Chirica, primar interimar al Iașului: "eu consider, din interiorul executivului și datorită faptului că știu ce are de făcut fiecare atunci când li se trasează o sarcină, că responsabil, în proporție aproape totală de imposibilitatea ducerii la bun sfârșit a acestui proiect este domnul arhitect Vericeanu."

În plus, municipalitatea a reziliat contractul cu Search Corporation, firma care se ocupa de realizarea planului, pe motiv că a majorat tarifele. Acum, de finalizarea planului urbanistic general se ocupă mai mulți arhitecți ieșeni. Aceștia au termen de finalizare a proiectului până la data de 15 decembrie, pentru ca noul plan să poată fi aprobat de Consiliul Local până la sfârșitul anului. În caz contrar, ar putea apărea probleme serioase.

Marius Dangă, consilier local: "legislația este destul de îngrijorătoare, în sensul că în lipsa unui plan urbanistic general, ea spune foarte clar, nu se mai pot emite autorizații de construcții și este o întreagă dezbatere dacă expirarea unui PUG este echivalentă cu lipsa unui PUG."

O parte dintre consilieri s-au arătat nemulțumiți de faptul că demisia arhitectului șef s-a cerut cu doar șase luni înainte de expirarea planului urbanistic general.

"Care e persoana din cadrul executivului care a avut în subordine arhitectul șef pentru a urmări modul de implementare? Pentru că arhitectul șef este persoana tehnică care se ocupă de partea de urbanism, iar la nivelul executivului exista un alt șef ierarhic, la nivel de primar sau viceprimar, care urmărea modalitatea de ducere la îndeplinere a atribuțiilor dumnealui," a spus Anghel Ficu, consilier local.

Arhitectul șef Tudor Vericeanu nu a putut fi contactat pentru a comenta situația. Acesta este în concediu de odihnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri