Primarul interimar al Iaşului, în vizită la Chişinău pentru promovarea proiectului Oamenii Timpului

Data publicării:
Lansare OT2015 Chisinau 7

„Mă simt foarte confortabil alături de colegii mei de peste Prut. Cred că acest proiect ne apropie mult. Mulțumesc că ați decis ca această Campanie să fie promovată și la Chișinău, mai ales că în sală îi avem pe mulți din generația Independenței Republicii Moldova. Domnul primar Dorin Chirtoacă m-a rugat să vă transmit că susține Campania și că dorește ca ea să devină o tradiție și în Republica Moldova. Unirea adevărată se face de către oamenii simpli, nu de politic sau de orice alt element care ar putea altera acest deziderat”, a afirmat Nistor Grozavu, viceprimar al Municipiului Chișinău.

„Aș vrea să reușim să îi apreciem la adevărata valoare pe oamenii valoroși care trăiesc lângă noi, iar acest lucru să se întâmple chiar în timpul vieții lor. Recunoștința este unul dintre lucrurile importante în viață și trebuie să fie una din cărțile noastre de vizită. Triada Iași - București - Chișinău vine să întregească un gând și avem datoria să îl ducem mai departe, adică o singură limbă, o singură cultură, un singur popor”, a declarat Mihai Chirica, primarul interimar al Municipiului Iași.

„Sunt realmente copleșit de atmosfera de aici și de primirea de care am avut parte. Ne bucurăm că am ajuns în această etapă a proiectului și sperăm ca în 2018 să realizăm Marea Unire culturală. Acest demers sper să se concretizeze și să capete o anvergură și mai mare pe teritoriul României. În prezent depunem eforturi pentru ca proiectul să aibă girul Președinției”, a declarat Daniel Şandru, directorul Revistei TIMPUL.

„Mă bucură faptul că intelectualii și-au alocat timp pentru OAMENII TIMPULUI. Proiectul a trecut de granițele actuale ale României, este unul serios, care nu este făcut pe sub masă. Campania urmărește să aducă în atenția comunităților locale propriile valori”, a precizat prof. univ. dr. Doru Tompea, Rectorul Universității “Petre Andrei”.

Campania Oamenii Timpului are drept scop premierea persoanelor cu realizări importante în domenii precum artă, ştiinţă, societate civilă, educaţie şi cercetare. Vor fi nominalizaţi candidaţi din toată regiunea de nord-est a României şi din Republica Moldova. Premierea va avea loc în cadrul unei gale pe data de 12 decembrie 2015, la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri