Procesiune impresionantă de Florii. Sute de credincioşi catolici au străbătut străzile oraşului

Data publicării:
procesiune catolici

Credincioșii catolici au parcurs un traseu de mai bine de 3 kilometri pe principalele străzi din oraş. Ei au mers apoi la biserică pentru a sfinţi rămurele de salcie care vor rămâne aşezate de-a lungul anului la ferestre şi uşi. În credinţa populară, astfel vor fi feriţi de boli iar gospodăriile vor fi protejate de rele.

"Ramurile sunt pentru intrarea lui Isus în Ierusalim. Aceste ramuri au fost așternute pe pământ de copii, de tineri, pentru a călca Isus Cristos pe ele."

"Noi facem asta pentru purificarea sufletului și a tot ceea ce este pe lumea asta:"

"Pentru ce vă rugați? - Pentru familie, pentru țară, pentru orașul în care trăim, pentru copii."

Credincioșii au avut ca punct de oprire Catedrala Romano- Catolică din Iași, unde s-au rugat pentru liniște și sănătate.

"Ne-am pregătit inimile prin pocăințe și fapte de iubire, ne-am adunat să începem, împreună cu întreaga Biserică, celebrarea misterului pascal."

Preotul Cornel Cadar, purtător de cuvât Mitropolia Romano- Catolică Iași: "Au cântat împreună, s-au rugat. O celebrare, o liturghie în care au ascultat cuvântul lui Dumnezeu. E o bucurie deosebită că tinerii se îndreaptă spre Cristos, că se roagă, cântă și ascultă cuvântul lui Dumnezeu și îl meditează."

Anul acesta, credincioşii catolici sărbătoresc Paştele pe 5 aprilie, cu o săptămână mai devreme decât cei ortodocşi.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri