Profesorii amenință cu boicotarea examenului de Bacalaureat

Data publicării:
TEST ELEVA EXAMEN

Profesoară de istorie de 30 de ani, Gabriela Chiperi nu mai vrea să corecteze tezele ori să supravegheze candidații la bacalaureatul din acest an. Ea a renunțat încă din 2012 să mai participe la examen, iar asta după ce a primit pentru corectură 200 de lei impozibali. Un profesor supraveghetor primește 19 lei pe zi, iar pentru fiecare teză corectată câte 3 lei.

”Sumele sunt infime, adică acoperă, probabil, transportul pe ziua respectivă. Acolo responsabilitatea este absolut imensă. În ultimul timp, cu camerele acestea de filmat e o presiune psihică asupra profesorului supraveghetor, fiindcă el este considerat hoț,” a explicat Gabriela Chiperi.

Toate aceste nemulțumiri ar putea crea probleme în ceea ce privește desfășurarea bacalaureatului, crede președintele USLIP Iași, Laviniu Lăcustă: ”Există riscuri mari pentru neparticiparea comisiei de supraveghere sau de corectură chiar în situația în care s-a semnat participarea. Vom vedea ce va fi, însă cu siguranță, ca și în anii trecuți, vor exista disfuncții.”

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, prima evaluare, cea a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română va avea loc pe 10 iunie, iar ultima va fi pe 4 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri