Program informatic pentru cimitire. Aplicaţia va gestiona plata taxelor pentru locurile de veci

Data publicării:
CIMITIR TOAMNA

Autoritățile locale din Iaşi au început încă de anul trecut un recensământ al persoanelor înhumate în cele cinci cimitire din oraș. Toate datele vor fi incluse într-o aplicație informatică ce va conține istoricul fiecărui loc de veci. Aplicația va fi singura de acest gen din țară și va costa aproximativ 18 mii de euro.

„Ideea este că la ora actuală ca să identificăm pe cei care nu au plătit taxa de întreținere este foarte anevoios, ar trebui să căutăm pentru fiecare loc în parte până când are plătit, nu are plătit, și zilnic să evidențiem pe cei care nu și-au plătit taxele respective. Datorită acestui program notificarea se va face automat fiind trimisă în timp real concesionarului respectiv”, a explicat Laurențiu Ivan, directorul Direcţiei Servicii Publice Iași.

Aplicația informatică va fi gata în aproximativ o lună.

„Vor să aibă o evidență clară pentru taxa anuală. Și eu acum am achitat pentru două morminte”. „Taxele astea, acum pun și pe vii și pe morți. Am plătit și proprietarului, plătim și la stat locul, de ce nu am înțeles”. „Numai să folosească banii la pază, cum s-ar spune, că, de exemplu, dacă pun aici niște flori până mâine nu mai sunt”, spun ieșenii.

Autoritățile locale au în plan să investească în acest an și în achiziționarea unor camere de supraveghere pentru cimitire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri