PROGRAMUL FILIT. Cele mai importante evenimente din cadrul festivalului de la Iaşi, 1-5 octombrie

Data publicării:
herta muller

Printre evenimentele pe care nu trebuie să le rataţi anul acesta se numără serile FILIT, care se vor desfăşura la Teatrul Naţional din Iaşi. Invitaţi vor fi: David Lodge, pe 1 octombrie, Guillermo Arriaga, pe 2 octombrie, Herta Müller, pe 3 octombrie, Mircea Cărtărescu, pe 4 octombrie, şi Norman Manea, pe 5 octombrie. Intrarea nu este liberă. Este singura serie de evenimente din cadrul FILIT unde accesul se face doar pe bază de rezervare. La această oră, toate locurile la toate cele cinci seri au fost rezervate.

Cei interesaţi, mai pot participa la serile de poezie desfăşurate în cea mai veche tipografie din România, la Casa Dosoftei, pot merge la târgul de carte Bookfest între 3 și 5 octombrie, în Sala Pașilor Pierduți de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", iar scriitorul ieşean Cătălin Mihuleac îşi va prezenta romanul „America de peste progrom”.

Liceenii din Iaşi vor fi personaje centrale în cadrul festivalului. Tinerii pasionaţi de lectură vor vota romanul anului dintre volumele lansate în 2013, iar caravana FILIT va merge în mai multe licee din Iaşi pentru seria „Scriitori printre liceeni”.

La organizarea evenimentelor au contribuit numeroşi voluntari. „S-au înscris foarte mulţi voluntari anul acesta. Mai mulţi decât anul trecut. Au fost aproape 300 de cereri din care noi am reuşit, în urma unui concurs destul de riguros de interviuri să păstrăm 180 de voluntari,” Dan Lungu, managerul FILIT Iaşi.

FILIT se află la cea de-a doua ediţie. Pentru organizarea Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere s-au cheltuit 500 de mii de euro, buget oferit de Consiliul Judeţean. Anul trecut, festivalul au avut aproximativ 26.000 de vizitatori.

PROGRAMUL COMPLET al evenimentului este disponibil pe site-ul FILIT aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri