Proiecţie de gală a filmului Comoara. Regizorul Corneliu Porumboiu şi actori din distribuţie vin la Iaşi

Data publicării:
marineci-Comoara-Day11-stills-030

Filmul “Comoara” spune poveste lui Costi (Cuzin Toma), un bărbat care lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită, cum îi place lui să spună. Seara obişnuieşte să-i citească poveşti fiului său de 6 ani. Preferata lor e Robin Hood. Într-o seară, un vecin, Adrian (Adrian Purcărescu), îl roagă să-i împrumute nişte bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vânzare. Costi ezită.

L-ar împrumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita liniştea. Are şi el credite la bancă. Îl refuză şi se întoarce la fiul său şi la Robin Hood. Vecinul revine. Îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor impărţi jumătate - jumătate. Costi nu stă prea mult pe gânduri. De a doua zi caută pe cineva cu un detector de metale ...

Rolurile principale sunt interpretate de Cuzin Toma (Las Fierbinţi, Aferim, Câinele japonez, Domnişoara Cristina), Adrian Purcărescu şi actorul amator Corneliu Cozmei. Cuzin Toma joacă alături de soţia lui, Cristina, şi băiatul lor, Nicodim, în vârstă de 8 ani. În alte roluri îi puteţi vedea pe actorii: Florin Kevorkian, Laurenţiu Lazăr, Ciprian Mistreanu, Marius Coandă, Dan Chiriac, Clemence Valleteau, Iulia Ciochină, Radu Bânzaru.

“Comoara” a fost premiată la Festivalul Internaţional de la Cannes, în cadrul selecţiei oficiale Un Certain Regard, iar la gala de decernare, lui Corneliu Porumboiu i-a fost acordat Premiul Un Certain Talent.

Corneliu Porumboiu nu este prima distincţie la Cannes. El a mai primit premiul pentru debut Camera d'Or în 2006 pentru „A fost sau n-a fost?”, iar în 2009, „Poliţist, adjective” a primit premiul FIPRESCI şi premiul juriului secţiunii Un Certain Regard.

Filmul “Comoara” va rula în această vară în 30 de cinematografe din 19 oraşe din România. 

Vedeţi mai jos trailerul filmului:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri