Protest într-un cartier nou din Iaşi. Oamenii se plâng că nu au drumuri, canalizare şi iluminat public

Data publicării:
protest paun

100 de locuitori de pe strada Fundac Păun din Iaşi au mărşăluit pe drumul care arată dezastruos, iar de fiecare dată când plouă strada este acoperită cu noroi. Oamenii povestesc că deşi plătesc taxe corespunzătoare zonei intravilane, au parte de condiţii mai rele decât la ţară.

"Asfaltul lipsește, lipsesc toate condițiile în zonă, nu avem asfalt, nu avem iluminat public, nu avem canalizare, e un drum din oraş, uitaţi-vă la 300 de metri de staţia de autobuz să nu ai asfalt e strigător la cer."

"Noi plătim toate taxele exact ca şi cum am sta în oraş, toate taxele sunt plătite exact ca la bloc şi condiţiile uitaţi care sunt. Rupem papuci, rupem maşini, copiii ajung foarte obosiţi, coboară, urcă."

"E ruşine domnule pentru judeţul Iaşi, unde suntem. La ţară la mine în sat, în comuna Voineşti, este stradă asfaltată. Pentru ce plătesc impozit 20 de ani?! Nu avem condiţii, nu avem apă, nu avem canalizare."

"Dacă primăria nu ne asigură condiţii umane, canalizare, asfaltare, lumină noi dorim să trecem din nou în comuna Bucium," spun oamenii revoltaţi.

Drumul cu probleme are doi kilometri şi în zonă sunt construite peste 200 de case. Oamenii se plâng că strada este prea îngustă şi nu pot circula în condiţii normale.

"La noi nu poate să vină o salvare, o maşină de pompieri..."

Autorităţile spun însă că situaţia nu se va schimba prea curând.

Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului Iași: "toţi dorim să avem condiţii civilizate, dar acel cartier s-a dezvoltat pe fosta livadă. Nu voi începe din punctul meu de vedere abordarea unor zone care s-au dezvoltat repede prin vii, livezi şi vârf de dealuri până nu încercăm să mai rezolvăm şi problemele vechi ale oraşului."

Oamenii spun că vor continua demersurile pentru rezolvarea situaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri