Protest la Maternitatea "E. Doamna" după decizia Ministerului Sănătăţii de a schimba conducerea

Data publicării:
greva maternitate

50 de angajaţi ai maternităţii "Elena Doamna" au ieşit în curtea unităţii medicale în semn de solidaritate. Aceştia au strâns semnături de susţinere pentru manager şi au înaintat o petiţie preşedintelui Consiliului Judeţean prin care îi cer să nu-l destituie pe manager. Sunt însă de acord ca cei care se dovedesc vinovaţi cazul bebeluşului mort să plătească.

Protestul vine ca urmare a raportului Comisiei de Control a Ministerului Sănătăţii publicat marţi în cadrul căruia specialiştii au propus demiterea managerului, a directorului medical şi sancţiuni pentru personalul medical care s-a ocupat de caz.

Măsurile nu îi mulţumesc însă pe părinţii bebeluşului. Aceştia susţin că şi-ar fi dorit măsuri mai aspre în ceea ce-i priveşte pe cei doi medici care erau de serviciu în noaptea de 8 spre 9 septembrie şi pentru care Ministerul Sănătăţii a propus doar să nu mai facă gărzi. Părinţii vor ca celor doi medici să li se ridice dreptul de liberă practică şi să li se interzică să lucreze inclusiv în mediul privat.

Conducerea maternităţii nu a vrut să comenteze în niciun fel decizia reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri