Proteste la Prefectură. Zeci de angajaţi ai Companiei Poşta Română cer suplimentarea bugetului

Data publicării:
PROTEST POSTA

Aproape 50 de angajați ai Poștei au ieșit în stradă la Iași. Oamenii spun că și așa muncesc în condiții grele, dar că din iulie se așteaptă la ce e mai rău.

"Neaprobarea acestor bugete ale Poștei Române și preconizarea celor două zile libere neplătite ne aduc în pragul disperării. Toți dintre noi avem credite, credite aprobate în baza unor venituri. Reducerea salariului nostru ar însemna să intrăm în incapacitate de plată."

"Volumul este mare de muncă, faci și ore suplimentare că nu dovedești să termini în cele opt ore de lucru."

"Ne confruntăm cu tot felul de probleme care se acutizează pe zi ce trec și încercăm soluționarea lor. Și am început printr-un miting de protest și vom continua, dacă nu se soluționează, prin alte mitinguri," spun oamenii. 

Angajaşii companiei cer Guvernului să suplimenteze bugetul Poștei astfel încât să ia măcar banii încasați până acum. Așa că așteaptă o decizie a ministrului de Finanțe.

Elena Bârlescu, lider sindicat Poșta Iași: "în situația în care nu avizează favorabil bugetul de venituri și cheltuieli va duce el poșta pentru că noi vom lăsa efectiv lucrul. Absolut toți cei 27.000 de oameni din Poșta Română."

Salariu mediu al unui poștaș este de 1.300 de lei pe lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri