Relu Fenechiu transmite, din închisoare, argumente pentru autostrada Iaşi - Târgu Mureş

Data publicării:
relu fenechiu 23

În planurile Ministerului Transporturilor până în anul 2030, aşa cum au fost publicate în urmă cu două zile, nu apare şi autostrada Iaşi - Târgu Mureş. În postarea de pe blogul său personal, Relu Fenechiu susţine că "dacă acest Master Plan va fi aprobat, putem uita de investiţii în regiunea Moldova, putem uita de turism în Bucovina, putem să constatăm că Europa va avea graniţa economică de răsărit de-a lungul Carpaţilor Orientali! Ca să nu mai vorbim de izolarea Chişinăului şi, mai departe, a regiunii Odessa (pentru că, cel puţin la nivel declarativ, susţinem integrarea Republicii Moldova şi a Ucrainei în Uniunea Europeană)." 

În continuare, Relu Fenechiu enumeră trei argumente prin care, susţine acesta, demonstrează că există fonduri pentru construirea autostrăzii: 

"1. Când s-a introdus supraacciza la carburant, s-a promis că fondurile generate de aceasta vor merge către construcţia de autostrăzi. Ori fondurile alocate infrastructurii rutiere pentru perioada 2014-2020 nu ţin cont de acciză (poate cineva a uitat, poate nu…)
2. Autostrada Târgu-Mureş – Iaşi se află în reţeaua europeană TEN-T. Cu tot respectul pentru dl. ministru Rus, mi se pare normal să susţină proiectele din Ardeal (aşa cum eu am făcut mereu cu Moldova), dar acestea nu fac parte din reţeaua TEN-T şi nu pot fi finanţate din fondurile europene.
3. O parte din această autostradă poate fi finanţată din fondurile Conecting Europe Facility. Cu puţin lobby, pe aceste fonduri ar putea fi făcută autostrada până la Chişinău, mai ales că avem comisar european pe dezvoltarea regională din „Europa de Est”."

În final, fostul ministru al Transporturilor face un apel la toţi liderii politici şi non-politici din Moldova: "Luptaţi-vă pentru ceea ce aţi promis oamenilor! Autostrada Târgu-Mureş – Iaşi nu este un moft al lui Fenechiu, este o necesitate pentru dezvoltarea socio-economică a Moldovei atât din dreapta, cât şi din stânga Prutului!"

În prezent, Relu Fenechiu îşi execută pedeapsa de cinci ani la închisoare, primită în dosarul „Transformatorul”, o afacere ce a creat statului un prejudiciu de peste 7 milioane de euro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri