Repetiţie de Ziua Naţională, în Piaţa Unirii. Pentru prima dată, au fost scoase transportatoarele blindate ale Armatei

Data publicării:
PARADA IASI 2 301114

Aproximativ 400 de militari au defilat la repetiţia pentru 1 Decembrie. Şapte TAB-uri, trei camioane şi alte 29 vehicule au trecut prin Piaţa Unirii din Iaşi.

Col. Nicolae Tonu, comandantul Brigăzii 15 Mecanizată Podu Înalt: "Este vorba despre modulul gărzii de onoare şi încă zece module de militari ce vor defila pe jos, aceste module sunt constituite din militari ai Ministerului Apărării Naţionale, a Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Justiţiei şi ai SRI-ului."

"Antrenamentul se desfăşoară în condiţii similare şi în acelaşi loc din data de 1 decembrie, participă jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi şi elevi de la Şcoala de Jandarmi Fălticeni, pentru prima dată în cadrul dispozitivului de defilare se va afla şi un detaşament canin, vor fi 5 colegi cu câinii de serviciu care vor face parte din dispozitivul de defilare," a adăugat maior Mihai Cojocariu, ofiţerul de relaţii publice a Inspectoratului deJandarmi Judeţean Iaşi.

Deşi a fost vorba doar de o repetiţie, oameni de toate vârstele au venit să vadă defilarea:

"Foarte frumos, nu s-a mai văzut aşa de când, din alt regim. Special pentru asta, de ieri am făcut tot ce a trebuit acasă şi astăzi i-am spus soţiei că vin să văd defilarea."  

"Mi-au plăcut foarte mult maşinăriile alea de luptă," a spus un copil." 

La final, militarii, poliţiştii, pompierii şi angajaţii SMURD şi-au prezentat dotările, în faţa publicului.

Expoziţia de tehnică militară a fost deschisă publicului şi duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri