Romano-catolicii au celebrat Joia Sfântă. PS Petru Gherghel a spălat picioarele a 12 călugări

Data publicării:
petru gherghel

În Joia Mare, în Catedrala Romano Catolica din Iasi s-a reconstituit ritualul spălării picioarelor celor 12 apostoli la cina cea de taină. Prea Sfințitul Petru Gherghel a amintit gestul de umilință şi iubire a lui Iisus prin spălarea și sărutarea picioarelor a 12 tineri.

Momentul a fost emoționant și unic atât pentru cei 12 tineri cât şi pentru sutele de credincioşi prezenţi la ceremonie.

"L-am regăsit, să zic așa, pe Hristos în persoana episcopului care se apleacă asupra omului. Cam asta cred că ar fi și simbolul și semnificația acestei seri și gestul spălării picioarelor," a spus Silviu Dumea, seminarist.

Battista, călugăr: "Joia mare reprezintă spălarea picioarelor și instituirea euharistiei pentru că Iisus vrea să ne dea viața, vrea să salveze lumea, donând corpul și sângele lui pentru noi."

"În fiecare an e aceeași slujbă, dar simți altă trăire. În fiecare an trăiești altfel. Eveniment deosebit. Îl simți în suflet. Te gândești că la fel a făcut și Iisus cu cei 12 apostoli," spune un credincios.

Astăzi romano catolicii celebrează Patima Domnului printr-o slujbă specială care aminteşte de răstignirea şi moartea pe cruce a Mântuitorului Iisus Hristos.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri