Romeo Stavarache rămâne în arest pentru 30 de zile 

Data publicării:
stavarache 2-1

Nu este pentru prima oară când edilul încearcă să scape de arest. Iniţial, instanţa hotărâse ca Romeo Stavarache să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar. Îi era interzis să ia legătura cu alte persoane inculpate în dosar și i se cerea să se prezinte la parchet și la instanțe ori de câte ori este chemat. În timp ce era monitorizat de DNA, Romeo Stavarache ar fi încercat însă să influențeze mai mulți martori.

Drept urmare, procurorul de caz a cerut Curții de Apel Bacău un nou mandat de arestare pe numele primarului, iar instanţa a admis solicitarea. Edilul a fost trimis în judecată pentru cinci infracţiuni de luare de mită. În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată alte două persoane. 

"Curtea de Apel a menţinut starea de arest a inculpaţilor şi a fixat un nou termen pentru verificare pe 22 august. Noi am formulat deja contestaţie împotriva hotărârii Curţii de Apel," a spus Cristian Cojocaru, avocatul inculpaţilor.

Cătălin Şerban, purtător de cuvânt Curtea de Apel Bacău: "Dosarul se află în prezent în procedura camerei preliminare. În această procedură, judecătorul de cameră preliminară va verifica legalitate sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor de către Parchet. 00:06:06:17 În acest scop, s-a comunicat copie de pe rechizitoriul inculpaţilor, aceştia putând formula excepţii şi apărări până pe data de 29 august."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri