Sânge pentru tichete valorice. Zeci de ieșeni donează sânge ca să primească bonurile de în valoare de 65 de lei

Data publicării:
tichete sange

Adriana are 24 de ani şi, de la vârsta majoratului, donează sânge în fiecare an, în preajma Crăciunului. Povesteşte că face acest gest din două motive: ca să-i ajute pe cei aflaţi în nevoie, dar şi pentru că are nevoie de tichetele în valoare de 65 de lei pe care le primeşte de la Centrul de Transfuzii:

”Am nevoie acum, cu sărbătorile, trebuie. Sunt foarte necesare pentru mine; n-aş avea ce să mănânc.”

Iar ca ea sunt zeci de persoane care vin să doneze sânge în luna decembrie.

”Pentru strictul necesar pe acasă, alimente şi ce mai este nevoie. Oricine are nevoie în ziua de azi, un ban în plus oricând e binevenit.”

”Este şi acesta un plus pentru că eu, de exemplu, fiind student, mă ajută. Probabil o să-mi cumpăr mâncare şi o să economisesc nişte bani.”

Ca să acopere solicitările spitalelor, Centrul de Transfuzii ar avea nevoie zilnic de 80 de donatori. Acum, deși numărul de donatori a crescut, media nu este mai mare de 65 de persoane pe zi. Situația este cu atât mai gravă cu cât, în luna decembrie, numărul de zile în care se fac recoltări este mult mai mic deoarece instituția este închisă în zilele libere legale.
Persoanele care donează sânge primesc tichete de masă în valoare de 65 de lei, o zi liberă de la serviciu şi gratuitate pe mijloacele de transport în comun în ziua donării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri