Școală din Iași transformată în teatru labirint

Data publicării:
TEATRU2

Elevii liceului din Răducăneni au transformat școala...„în teatru labirint tocmai pentru că nu este foarte uzitat, nu era cunoscut partenerilor noștri și am vrut să le oferim ceva nou și pentru că, neavând o scenă de teatru, ne-am gândit că trebuie să folosim ceea ce avem și am folosit sălile de clasă," a explicat profesorul Aurora Enache de la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti" din Răducăneni.

În total, au fost 50 de adolescenți împreună cu profesori din Finlanda, Polonia, Grecia, Bulgaria, Italia şi Germania. Cinci grupe a câte 10 elevi, o piesă în patru acte, patru săli de clasă transformate în săli de spectacol cufundate total în beznă și o temă: „suntem diferiți, dar similari!"

Și pentru că cele patru acte ale piesei s-au defășurat simultan, vizionarea acestora s-a făcut în ordine aleatorie.

„E greu de descris pentru că am vrea să spunem foarte multe lucruri. Este un moment pe care n-o să-l uit niciodată," spune Dominika, o elevă din Polonia care a participat la eveniment.

„Am muncit foarte, foarte mult, dar mi-a făcut plăcere deoarece am muncit pentru noi," a spus Ștefan Roman, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti" din Răducăneni.

„Au venit la şcoală foarte mult din timpul lor liber şi au lucrat foarte mult şi este clar că asta le apropie foarte mult de şcoală," a spus și Daniela Burdea, profesor la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti" din Răducăneni.

„Sunt din Italia și...este o experiență minunată! Este o piesă plină de umanitate, pace, armonie. Este o experiență foarte bună, " mărturisește o profesoară din Italia impresionată de spectacol.

Au fost puse în scenă atât nașterea lumii în varianta științifică - Big Bang - cât și cea religioasă, din care nu au lipsit Adam și Eva.

Un alt moment inedit construit a fost călătoria în spațiu. Iar diferențele culturale s-au simțit doar în timpul dansurilor tradiționale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri