Se deschid două şantiere în centrul Iaşiului. Strada Lăpuşneanu şi Pasajul Piaţa Unirii vor fi modernizate

Data publicării:
PALUSNEANU 2021-1

Celebra alee de promenadă a Iașiului, Strada Lăpușneanu, va fi pavată cu plăci de granit iar mobilierul urban va fi ales astfel încât să pună în evidență clădirile istorice din zonă. Și Pasajul Piața Unirii va fi refăcut și dotat cu două lifturi.

În cadrul proiectului vor fi amenajați aproximativ 12.000 de metri pătrați de străzi, alei pietonale și trotuare dar și o parcare și peste 4.000 de metri pătrați de spații verzi. 171 de bănci și 90 de stâlpi vor înfrumuseșa zona centrală.

Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași: "Beneficiile care vor fi după ce vom termina proiectul sunt nu doar cele date de natura urbanistică a zonei ci inclusiv de cea educațională. Suntem într-o zonă cu universitate, cu spitale cu foarte multe instituții care sunt necesare pentru populația Iașiului."

Irinel Tofan, directorul firmei executante: "Urmează o întâlnire cu reprezentanții Primăriei, cu echipa de proiect, astfel încât să ne stabilim tronsoanele pe care lucrăm, să avem experiență și e un lucru foarte dificil să lucrezi în oraș, să lucrezi sub trafic pietonal sau auto și încercăm să lăsăm și activitatea să funcționeze pe Lăpușneanu, să nu fie închisă total și să fie interzisă traficului."

La investiţia de 13,5 milioane de lei Primăria contribuie cu 400 de mii de lei, iar restul banilor vin de la Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri