Șeful APIA Suceava, schimbat din funcție. Eugen Mogoș a fost înlocuit cu șeful APIA Iași, Sergiu Jităreanu

Data publicării:
director apia suceava

Directorul adjunct al instituției, Delia Moldoveanu, este acuzată că ar fi coordonat o rețea infracțională care se ocupa de acordarea ilegală a subvențiilor europene. În dosar este cercetat și directorul general al APIA, Gheorghe Benu. Cei doi sunt în arest la domiciliu.

Mai multe persoane, între care un consilier județean, un medic veterinar și un fost primar au interdicția de a părăsi localitatea. Prejudiciul creat numai de directorul adjunct, Delia Moldoveanu, se ridică la 5 milioane de lei. Misiunea noului director este să se asigure că fondurile europene sunt gestionate corect.

"Voi coordona activitatea centrului județean Suceava pe o perioadă nedeterminată până la rezolvarea situației în curs. Planurile sunt de a funcționa insituția la parametri optimi astfel încât să nu fie niciun fel de probleme, blocaje sau altceva de genul ăsta. Activitatea de dinainte nu este în competența mea. Sunt organele competente care se vor pronunța asupra activității dacă sunt ceva controale sau nu," a explicat Sergiu Jităreanu, director APIA Suceava. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri