Senator, sub protecția poliției. Parlamentarul susține că a fost amenințat cu moartea de un clan interlop

Data publicării:
SENATOR AMENINTAT 1

Senatorul Ionel Agrigoroaie a fost executat silit din cauza unei datorii la bancă, iar trei camere din locuința cu etaj pe care o deține în centrul Iașului au ajuns în posesia clanului Tănase. De când familia formată din 8 membri și-a luat în primire corpul de clădire politicianul nu mai are liniște. A fost împiedicat să intre în propria casă și amenințat cu moartea, susține el. Când liderul clanului a săpat și o groapă în curte ca să-i demonstreze că nu glumește, senatorul a cerut ajutorul poliției.

„A amenințat-o pe soția mea, i-au spus că ne pare rău că trebuie să mori atât de tânără. Corelați groapa cu declarația de pe facebook a numitului Vandam Constantin, care spune că se va termina foarte rău pentru cineva. El dorește să părăsesc restul clădirii, cei 300 de metri pătrați în care locuiesc”, se plânge senatorul Ionel Agrigoroaie.

"Considerăm că, la acest moment, amploarea care a fost luată de desfășurarea evenimentelor petrecute în ultimele două săptămâni au impus atât solicitarea măsurilor de protecție în cazul demnitarilor în baza legii speciale, cât și sesizarea organelor de anchetă," a explicat Bogdan Gust, avocatul senatorului.

De cealaltă parte, membrii clanului mutați în vila politicianului ieșean susțin că ei ar fi de fapt cei care au primit amenințări și că au fost înșelați. Au plătit 37.000 de euro, spun ei, pentru pentru 84 de metri pătrați de casă și curte, dar au primit doar jumătate. De asemenea, se plâng aceștia, nu au toaletă, iar groapa ar fi săpat-o tocmai ca să contruiască un grup sanitar:

"Am lăsat-o așa și au au transformat-o din WC în crimă. Unde se duc copiii ăștia minori la WC, că nu au nici apă."

Narcis Constantin: "Suntem cumpărători de bună-credință, trăim terorizați în curtea aia, unde noi am adjudecat 84 de metri."

Lucreția Drugu: "Nu am fost oameni răi, dacă eram oameni răi, spărgeam tot, cu muncitori acolo, că aveam dreptul ăsta de la bancă."

Polițiștii au deschis deja o anchetă, iar senatorul beneficiază de protecție. Agenții unei firme de pază și protecție îl însoțesc acum oriunde ar merge. În plus, politicianul a montat camere de supraveghere în curtea locuinței.

"Polițiștii au fost sesizați de către o persoană, cu privire la posibile fapte de amenințare și tulburare de posesie. În prezent efectuăm cercetări în vederea stabilirii situației de fapt," a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Pentru senatorul ieșean, nu este singura problemă cu care se confruntă. În urmă cu o două luni, a fost trimis în judecată pentru că ar fi obținut credite folosind documente false. De celaltă parte, membrii clanului acuzați de amenințare au mai fost cercetați de poliție, în primăvară, după ce i-au atacat cu toporul pe angajații unui service auto. Polițiștii au închis dosarul, deoarece victimele și-au retras plângerea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri