Slujbă impresionantă la Catedrală. Nicio oficialitate centrală nu a venit la sărbătoarea de la Iași

Data publicării:
SLUJBA SF PARASCHEVA

Slujba de hram a fost oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de 22 de preoţi, în faţa unei mulţimi impresionante. Ceremonia a durat patru ore, iar, în paralel, încă cinci mii de oameni au aşteptat la rând ca să se închine la racla Cuvioasei Parascheva.

Doborâţi de oboseală, unii credincioşi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pe lângă miile de pelerini, anul acesta, la slujbă au venit doar oficialităţile locale. Nici preşedintele României, Klaus Iohannis, şi nici premierul Victor Ponta nu au răspuns invitaţiei de a participa la eveniment. Şi-au făcut în schimb apariţia preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, dar şi primarul suspendat, Gheorghe Nichita.

"Mă gândesc ca Dumnezeu să îmi ajute în toate problemele prin care trec. - Cu colegii de la Bucureşti aţi vorbit? De ce nu vin astăzi la Iaşi? - Îmi pare rău că nu vin pentru că orice prezenţă înseamnă un semn de respect pentru Iaşi vizavi de aceste sărbători," a spus Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Iaşului.

Invitaţii speciali ai sărbătorii de la Iaşi au fost reprezentanţii Casei Regale, principesa Margareta şi principele Radu.

Pelerinajul de Sfânta Parascheva este cel mai mare din România, iar anul acesta au venit să se roage la Iaşi peste o sută 30 de mii de credincioşi. Moaştele vor rămâne în curtea Catedralei Mitropolitane până când toţi cei aflaţi la coadă vor ajunge să se roage.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri