Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi va fi cel mai modern din ţară. CJ Iaşi a alocat banii pentru reconstrucţia saloanelor

Data publicării:
ADOMNITEI NEURO

Din acest an, Iaşul va avea cel mai modern spital de neurochirurgie din ţară. Aparatura există deja, iar lucrările de modernizare sunt în plină desfăşurare. Pentru aceasta, Consiliul Judeţean Iaşi a alocat suma de 19 milioane de lei. În acest moment, spune preşedintele Cristian Adomniţei, se lucrează la reabilitarea tuturor saloanelor, urmând ca din vară să se modernizeze faţada clădirii.

Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași: "În această vară, desfășurăm licitația și construcția pentru fațada spitalului, pentru exteriorul acestuia și va fi și el gata în acest an. Adăugați la acestea ambulatoriul de la Spitalul de Neurochirurgie, care este gata, ca și construcție este gata."

Medicii spun că nu le-a fost deloc uşor. Şi asta pentru că, pe timpul reparaţiilor, cadrele medicale au fost nevoite să se tot mute dintr-o parte în alta. Dar toate eforturile au meritat, afirmă managerul unităţii medicale.

"Pot să spun fără falsă modestie că Spitalul de Neurochirurgie este unul dintre cele mai performante spitale de profil din România. Avem dotări în echipamente medicale la cel mai înalt standard," a spus Lucian Eva, manager Spitalul de Neurochirurgie Iași. 

Investiţiile consiliului judeţean în spitalele din Iaşi nu se vor opri aici. Cristian Adomniţei spune că se vor da bani şi pentru spitalul de pediatrie. Pentru acesta însă se vor atrage şi fonduri europene, deoarece reparaţiile costă nu mai puţin de 19 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri