Spitalul din Paşcani are heliport. Cazurile grave vor fi transferate din spital în elicopter în doar trei minute

Data publicării:
heliport pascani

Construit pe o suprafaţă de 2.400 de metri pătraţi în jurul spitalului din Paşcani, heliportul a fost inaugurat după un an şi jumătate de lucrări şi este unul dintre cele mai moderne din ţară. 

Cu patru camere de iluminat pentru spaţiul de aterizare şi şapte camere de supraveghere video, heliportul a devenit funcţional chiar din ziua inaugurării. Un pacient a fost transferat la spitalul Parhon din Iaşi cu elicopterul SMURD în doar 15 minute.

"Primul pacient a fost deja salvat, ne-a confirmat deja domnul profesor Tinică, pacientul este stabilizat. Investiţia a salvat o viaţă şi practic e amortizată, la prima viaţă salvată deja vorbim de lucruri extraordinare," a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

"Dura foarte mult timp până venea elicopterul de la Iaşi pe stadion, de aici pacientul era transferat într-o salvare, dus pe stadion şi după aceea urcat în elicopter, iar din elicopter în altă salvare. Astăzi, transferul s-a făcut în 15 minute. Trei minute din spital până în elicopter şi 10 minute până la Iaşi," a declarat Costică Pânzaru, managerul Spitalului Municipal Paşcani.

Anual, la spitalul din Paşcani sunt tratați peste 25 de mii de pacienţi. Această unitate deserveşte bolnavii din Paşcani, Târgu Neamţ şi Târgu Frumos, precum şi alte 20 de comune din zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri