Sportul le aduce noi prieteni. 200 de tineri cu dizabilități participă la o competiție sportivă, la Iași

Data publicării:
cupa dizabilitati

Timp de două zile peste 200 de persoane cu dizabilităţi vor participa la competiția sportivă, dar mai ales vor lega prietenii. Cupa Iaşului a adunat copii şi părinți din toate colţurile ţării: 

"Dobândesc independenţă. Este vorba despre respectul de sine, este vorba de a dovedi comunităţii că şi ei pot să facă ceva, că pot câştiga medalii, că pot fi împreună toţi copii şi tineri cu dizabilităţi din ţară."

"Copilul meu este de fapt un tânar de 28 de ani, care are sindrom Down este o persoană bine dezvoltată, adaptată mediului social, campion pe diferite planuri şi am ajuns să fiu foarte mândră de fiul meu."

Alături de ei sunt şi profesionişti care doresc să ajute persoanele cu dizabilităţi să practice sport adaptat. Magdalena Camenidis, specialist pe activităţi fizice adaptate: "Este sportul pentru toţi copiii cu diuzabilităţi, tineri, adulţi din România şi nu numai."

Doina Asachi, organizatoarea evenimentului: "Motivaţia mea este feciorul meu Mugurel care este o persoană cu dizabilităţi severe. Mi-am dorit foarte mult să socializeze şi să fie inclus în viaţa comunităţii."

Toţi participanții vor primi medalii de aur şi asta pentru că spun organizatorii la Iaşi nu există locul doi sau trei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri