Strategia de dezvoltare a Iaşului creează controverse

Data publicării:
SEDINTA CL 030915

Ședința extraordinară de joi a Consiliului Local a durat mai bine de o oră, deși consilierii se întruniseră ca să voteze un singur proiect privitor la strategia de dezvoltare a Iașului pe următorii 15 ani.

Anca Preda, consilier local: ”eu vă propun să amânăm votul pe acest proiect, măcar cu câteva zile pentru că, dacă iau nominal colegi de-ai mei consilieri locali, vreau să-mi explice și mie altcineva decât executivul, care știe foarte bine lecția, dacă a înțeles acest proiect.”

Solicitarea i-a înfuriat pe alți consilieri locali.

”Eu am doctorat, eu nu am plagiat, colega nu are doctorat, dar se exprimă, fiind și avocat. Vreau să o rog frumos să-și ceară scuze față de mine, în primul rând, față de ceilalți pe care i-a atacat, nu-i prima oară când face așa,” a spus Erica Rudnic, consilier local.

Iar înainte de votarea proiectului, spiritele s-au încins atât de tare încât unul dintre consilieri a părăsit sala.

Anca Preda: ”vă rog să-mi permiteți, în semn de protest, să părăsesc sala. Nu doresc să votez. Mulțumesc.”

”La un moment dat am constat că eram de fapt asistent, în loc să conduc ședința, mă conduceau ei pe mine, își lua cuvântul fiecare, apăsau pe buton, își dădeau replici,” a spus Constantin Axinia, președinte de ședință.

”Astăzi nu am aprobat o strategie. Proiectul de strategie e cel puțin ciudat, de asta noi nu l-am votat,” a spus și Marius Dangă, consilier local.

Mihai Chirica, primar interimar: ”rămân și eu perplex față de atitudinea noastră, de faptul că ei se împotrivesc exact acelor etape care înainte nu se parcurgeau și acum le constestă.”

Până la final, proiectul a trecut de plenul Consiliului Local. Urmează ca o firmă ce va fi desemnată prin licitaţie să realizeze strategia de dezvoltare urbană. Pentru întocmirea strategiei, municipalitatea va plăti 225.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri