Suspectaţi de furt din primărie. Patru funcţionari ar fi furat peste 350.000 de lei

Data publicării:
ANGAJATI PASCANI

Inspectorii de la Camera de Conturi Iaşi au descoperit luna trecută că lipsesc 220 de mii de lei de la compartimentul juridic și 140 de mii lei de la compartimentul registratură din cadrul Primăriei Paşcani. Au sesizat imediat primarul şi poliţia.

"Am rămas surprins, nici prin minte nu îmi trecea că directorul economic nu verifică cel puțin săptămânal, dacă nu lunar, sau eventual la sfârșitul anului, rulajul casei," povesteşte Dumitru Pantazi, primarul din Pașcani. 

Directorul economic este chiar unul dintre cei suspectaţi de furt, alături de casierul instituţiei, unul dintre jurişti şi angajatul de la registratură. Fiecare dintre ei ar fi retras, de-a lungul anului, diverse sume de bani.

"O serie de avansuri luate din caseria primăriei muncipiului Pașcani nu rezultă, nu apar în actele contabile. S-a făcut un raport final, a fost adus la primăria Pașcani, iar în acest raport figurează că o serie de funcționari nu au mai achitat acele avansuri," a explicat Cristian Menegon, purtător de cuvânt al Primăriei Pașcani.

În timp ce juristul a reurnat deja 180 de mii de lei, angajata de la registratură susține că are documente justificative pentru toate sumele de bani pe care le-a retras din casieria primăriei: 

"Au fost folosiți pentru timbre, asta a fost, dar sunt justificări pentru ce am semnat, pentru dispozițiile de plată."

Isprava funcționarilor a ajuns și la urechile localnicilor: 

"Asta-i mafia și nu avem ce face, noi oamenii de rând trăim cum putem, cu cât avem ne mulțumim."

"A fost o tentație prea mare pentru angajații primăriei? Eu cred că da, 3 miliarde e o sumă mare."

"Primăria, păi sunt oameni care au, au avut și o să aibă și nu se murdăresc ei pentru câteva sute de milioane."

Poliția a deschis o anchetă. Agenții din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au ridicat mai multe documente de la primărie și au început audierile. Ancheta poate fi extinsă și în cazul altor angajați. Persoanele suspectate de delapidare și abuz în serviciu riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri