Tânără atacată într-un cartier din Iaşi. Victima a fost abandonată în stare de inconştienţă

Data publicării:
SOLISTA TALHARITA LOVITA

Incidentul s-a petrecut seara, la ora 18:00, pe o stradă neiluminată din cartierul Podu Roş. Florina Dăscălescu fost găsită în stare de inconștienţă de un trecător. Acesta l-a anunțat imediat pe prietenul tinerei, după care a sunat la 112.

”Era o beznă totală, când am intrat pe alee abia ce am zărit niște luminițe de la telefoanele mobile cu care căutau pe jos. Era plină de sânge, nu putea vorbi,” povestește Alexandru Pascariu, prietenul victimei.

Tânăra a ajuns la spitalul Sf Spiridon, iar medicii au concluzionat că a fost lovită cu un obiect contondent. Florina nici măcar nu își mai amintește ce i s-a întâmplat. Și-a dat seama că a fost victima unei tâlhării abia când a realizat că îi lipsește portofelul.

”Bani nu aveam mulți, vreo 50 de lei, dar aveam carduri, pe ele aveam bani. Eu nu știu nici acum dacă mi-au fost sustrași bani de pe card, pentru că nu am apucat să verific, de 1 decembrie băncile sunt închise, aveam și acte,” spune Florina Dăscălescu.

După incident, autoritățile au rezolvat problema iluminatului. Locuitorii din  zonă spun însă că se tem să meargă seara pe străzile din zonă:

”Când dă lumină, când nu dă lumină. Ți-e și frică să ieși din casă, când ești bărbat nu ai nicio teamă, dar ca femeie e altceva, eu când e întuneric înconjor pentru că ți-e și frică să nu se întâmple ceva.”

După ce s-a externat din spital, Florina le-a povestit poliţiştilor ce i s-a întâmplat, iar aceştia au deschis o anchetă în acest caz.

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: ”Polițiștii continuă verificările în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor care se impun. Polițiștii de la proximitate, cei de la ordine publică și nu numai, patrulează în permanență în zonele cu iluminat slab sau slab circulate pentru a preveni infracțiunile comise cu violență.”

Polițiștii nu au, încă, un cerc de suspecți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri