Târg multicultural la Iaşi. Voluntari din 14 ţări şi-au prezentat mâncărurile şi hainele tradiţionale

Data publicării:
HARTA

27 de voluntari din 14 ţări i-au cucerit pe ieşeni în cadrul evenimentului Global Village. Tineri din Pakistan, Hong Kong, Statele Unite, Malaezia sau Oman au adus la Iaşi câte puţin de acasă. Cansu a venit tocmai din Turcia şi se mândreşte cu mâncarea şi obiceiurile culinare din ţara natală.

"Aceasta este baclava, un alt desert, este tradiţional şi de obicei este în partea de est a Turciei. Baclavaua este foarte cunoscută. Asta este Şiş Kebab, se poate face cu carne de pui şi preferăm să o mâncăm cu pită," a prezentat tânărul mâncarea tradiţională din ţara lui natală. 

Toate privirile au fost atrase însă de mexicanul Manuel, costumat în mariachi: "Pentru noi, mariachi sunt cei mai importanţi muzicanţi. Mariachi poartă astfel de pălării, care sunt cele mai comune pălării în ţara mea. După cum puteţi vedea, este o pălărie uriaşă." 

Dacă mexicanii şi japonezii au impresionat prin costume, dar şi prin destinaţiile turistice recomandate, pakistanezii i-au încântat pe trecători cu dansuri. Iar vizitatorii au fost încântaţi de ce au descoperit despre toate cele 14 ţări.

"Am fost în Hong Kong şi am vizitat. A fost foarte interesant pentru că a trebuit să-mi scriu numele specific cu literele lor. Mâncarea de asemenea, am fost interesată să gust de peste tot."

"Mâncarea malaesiană şi pakistaneză este superbă. Mâncarea malaesiană este foarte iute şi are un sos care este foarte bun, în acelaşi timp dulce, dar şi picant."

Târgul multicultural a fost organizat de asociaţia studenţească AIESEC.

Anca Zaharia, vicepreşedinte AIESEC Iaşi: "este un eveniment prin care noi ne dorim foarte mult să aducem la cunoştinţă elevilor în special din Iaşi faptul că există diversitate în toată lumea şi este important ca ei să înţeleagă că deşi suntem diferiţi suntem oameni şi putem să ne înţelegem."

Cei 27 de tineri străini vor sta la Iaşi şase săptămâni, timp în care vor vizita oraşul şi vor face, la rândul lor, cunoştinţă cu tradiţiile româneşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri