Târguri ilegale, organizate cu ştiinţa autorităţilor. Cei 50.000 de fermieri nu au la dispoziţie niciun târg de animale autorizat

Data publicării:
TARG DE ANIMALE BOTOSANI

În toate piețele și târgurile din județul Botoșani, fermierii vând porci, oi, vite şi păsări fără certficare de la un medic veterinar. 

"- Buletine de analize pentru animale aveți? - Nu. Sunt crescuți în curte. Nu are nimic porcu, sunt garantați ăștia și noi tot din ăștia mâncăm," se apără vânzătorii. 

Reprezentanții Primăriei, cei care ar trebui să se ocupe de obținearea avizelor de la DSV, spun că deocamdată nu au altă soluție pentru că nu au bani de amenajări.

"Este un proiect de amenajare a unei piețe, așteptăm să prindem finanțare. Nu aveți voie nici să permiteţi oamenilor să vândă acolo animale. Am înțeles că le tăiați bilete la intrare, ei plătesc ca să-și vândă animalele. Nu o să le mai dăm voie. Să stea acasă!" a spus Aurel Ștefan, primarul comunei Vorona. 

Pe de altă parte, conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare din Botoșani nu a făcut până acum niciun control și nici nu a sancţionat administrațiile locale pentru organizarea târgurilor ilegale: 

"E o situația știută, am informat primarii, le-am spus că nu au voie să facă astfel de lucruri. Văd că adresele din partea nostră și dialogul pe care l-am avut la nivelul prefecturii nu a avut niciun ecou," a declarat Minodora Vasiliu, director DSV Botoșani.

Pentru a primi avizul de funcționare din partea Direcţiei Sanitar Veterinare, un târg ar trebui să fie împrejmuit de un gard, să aibă amenajate spații speciale pentru animalele şi un medic veterinar. Aceste amenajări presupun un cost de aproximativ 150.000 de lei.

În judeţul Botoşani sunt peste 50.000 de mici fermieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri