Tenisul, un sport tot mai căutat de ieșeni

Data publicării:
copil tenis

Fenomenul Simona Halep a făcut ca în ultimul timp tot mai multă lume să aleagă atât ca antrenament sportiv, dar și ca modalitate de petrecere a timpului liber, tenisul de câmp.

Familia Leonte are un club de tenis în comuna Rediu, în apropiere de Iași. Toți membrii familiei sunt jucători profesioniști de tenis, iar acum se ocupă de antrenamentul copiilor și adultilor.

"Ajută foarte mult la dezvoltarea caracterului, spiritului de faiplay. Cred ca este un sport care dezvolta personalitatea unui om nu doar partea fizica," spune Ștefan Leonte, antrenor.

Sergiu Leonte, antrenor: "sunt părinți care își aduc copiii să facă sport de plăcere și atunci îi incurajez. Sunt părinți mai ambițiosi care vor ca copiii lor să devină Simona Halep și, având experiența familiei mele, mă simt dator să le spun ce înseamnă sportul de performanță. Sunt persoane adulte care vor să se recreeze și oferim atmosfera de plăcere."

Un factor important pentru copiii de toate vârstele este ca tenisul îi deconectează de gadgeturile care le ocupă tot timpul. Pentru a face performanță, însă, la tenisul de câmp antrenamentul este recomandat să înceapă de la vârsta de 5 ani. Este nevoie de multă determinare, perseverență și concentrare.

"Tenisul este un sport complicat şi se ajunge greu la nivel de performanţă. Acum, cei de la Federaţie au introdus nivel 10 pentru că este foarte greu ca un copil să joace din fundul terenului. El trebuie să parcurgă nişte etape, care durează 2 ani de zile şi, în perioada asta, el nu putea participa la competiţii şi, de cele mai multe ori, intervenea plictiseala şi mulţi renunţau. Este categorie de 8, 9, 10 ani," explică Raluca Aghion, antrenor.

Bugetul pentru tenisul de câmp nu trebuie să fie foarte mare. Pentru o ședință fără antrenor trebuie să plătiți între 20-30 de lei. Dacă doriți însă să învățați corect acest sport puteți să apelați la ajutorul unui antrenor, iar pentru acest lucru trebuie să mai scoateți din buzunar între 30-50 de lei. În Iași aveți posibilitatea să mergeți la mai multe cluburi sportive, peste 10 la număr care vă oferă servicii variate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri